Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

 
 

Καλλιέργεια Τζίντζερ (πιπερόριζα)

 
Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία στο τζίντζερ. Η καλλιέργεια του τζίντζερ είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια.
Για την καλλιέργειά μας, επιλέγουμε κομμάτια που είναι παχιά και έχουν όσο γίνεται πιο λείο δέρμα. Μουλιάζετε τη ρίζα σε ζεστό νερό, για 12 ώρες.
 
Στη συνέχεια, γεμίζετε με χώμα ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει περίπου τρία μεσαίου μεγέθους ριζώματα. Το δοχείο πρέπει να  έχει επαρκή αποστράγγιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώμα από τον κήπο σας ή αν δεν έχετε κήπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο εμπλουτισμένο χώμα από φυτώριο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο χώμα κοπριά για να κάνει μια πιο θρεπτικό το μίγμα.
Κόψτε την μουλιασμένη ρίζα τζίντζερ σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε την μουλιασμένη ρίζα τζίντζερ σε μικρά κομμάτια.
Φυτέψτε τις ρίζες τζίντζερ και καλύψτε με χώμα και κοπριά μέχρι να κρυφτούν. Το τζίντζερ απαιτεί πολλή υγρασία, επομένως, είναι απαραίτητο να παίρνει αρκετό νερό.  Προσθέτετε νερό καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος αποστραγγίζεται καλά, ώστε να αποφευχθεί η σήψη. Ένα ζεστό περιβάλλον είναι επίσης απαραίτητο για την ανάπτυξη του τζίντζερ. Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό σημείο και σε ζεστή θέση, αλλά όχι σε άμεσο ηλιακό φως.
Εάν δεν έχετε επαρκή πρόσβαση σε τέτοιο σημείο, μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό κάτω από μια λάμπα για να έχει την κατάλληλη ζεστασιά. Το τζίντζερ απαιτεί σχεδόν συνεχώς 24ο C.

Όταν χρειαστείτε να κόψετε ένα από τα  κομμάτια που χρειάζεστε, τραβήξτε το φυτό, κόψτε κι έπειτα ξαναχώστε το στο χώμα.Το Ginger έχει το πλεονέκτημα να σχηματίζει ένα μεγάλο φυτό.

Το Ginger έχει το πλεονέκτημα να σχηματίζει ένα μεγάλο φυτό.

 

Όλα τα χρήσιμα




 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου