Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ποτέ να μην υποτιμάς τη χαζομάρα





...Και γιατί παρακαλώ να ξυπνάς με όρεξη πάντα;
Οι αστυνομικοί της μεγάλης χώρας για παράδειγμα, ξυπνάνε πάντα με όρεξη; Εγώ σας λέω όχι. Ας πατήσουμε στο κεφάλι μερικούς, λένε. Ή ας σπάσουμε έστω ένα κεφάλι κάποιου σήμερα. Έτσι, για ξεχαρμάνιασμα. Ας εξολοθρεύσουμε κάμποσους μαύρους, κάμποσους ενάντιους. Για να ξεδώσουμε, βρε αδερφέ!  Πόσο σοβαρά, δηλαδή πρέπει να το πάρετε; Είναι κακό να προσπαθεί κάποιος να περάσει ευχάριστα την ώρα του; Να διασκεδάσει τη στενοχώρια του όποτε δεν έχει κέφια;

Δώσε στο βλάκα εξουσία και θα καταστρέψει το σύμπαν σε χρόνο dt.
Θα βιάσει, θα σκοτώσει, θα προσπαθήσει να επιβληθεί με κάθε τρόπο νόμιμο, παράνομο, έκνομο. Θα κάνει πράγματα που κανείς δεν τα περιμένει. Με τόσα κόμπλεξ που κουβαλάει τόσα χρόνια στην πλάτη του (επειδή δεν έχει την οξύνεια να καταλάβει ότι είναι  καθυστερημένος, ωστόσο ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και δεν μπορεί να φτάσει τους άλλους), τότε, ουέ κι αλίμονο. Αυτούς τους άλλους τους καταγράφει ως εχθρούς.
Ποτέ μη δίνεις στο βλάκα εξουσία, όσο ανάγκη και να έχεις, όσο και να θέλεις να κάνεις καλό. Άθελά σου γίνεσαι συνεργός του. Και θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα ένας νοητικά καθυστερημένος προσπαθώντας να επιβάλλει τη δύναμή του μπορεί να γυρίσει ακόμα και εναντίον σου. Καλέ μου Σαμαρείτη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου